Autoteemaiset videopelit ovat vauhdikkaita ja viihdyttäviä, niissä on menoa ja meininkiä mutta ei useinkaan turhaa räiskintää tai väkivaltaa. Ainakaan näissä johon tutustumme. Kannattaa ehdottomasti myös kokeilla parhaita autoteemaisia kolikkopelejä esimerkiksi laivojen pelihuoneissa, niissä saa vielä paremman pelituntuman ja pääsee aitoon autosimulaattoritunnelmaan.

Assetto Corsa

Assetto Corsa on autosimulaattoripeli, ja sen kehittäjänä on Kunos Simulazioni -yritys. Pelin kehittäjien mukaan peliä on kehitetty yhteistyössä muun muassa Porshen ja muiden autovalmistajien sekä kilpatallien kanssa. Assetto Corsa on äänestetty Red Bull -sivuston lukijaäänestyksessä vuoden parhaaksi autopeliksi 2016. Peliä saa pc:n lisäksi Playstation 4 :ään ja XBoxiin.

BeamNG.drive

BeamNG.drive on ajoneuvosimulaatiopeli, kehittäjänään saksalainen BeamNG GmhB. Pelissä on aitojen ajoneuvojen laittelua ja ajoa pehmeän kappaleen mallin mukaisesti, eli pelissä pyritään mahdollisimman aitoon tuntumaan ja grafiikkaan. Peliä kehitetään vielä ja se on saatavilla vain Steamista.

Big Rigs: Over the Road Racing

Big Rigs on julkaistu vuonna 2003 Stellar Stonen toimesta, ja se on mainittu monesti kaikkien aikojen huonoimmaksi autopeliksi. Grafiikat ja pelin aitous on onnetonta, ja sen hyväksi puoleksi voinee mainita että tästä on vain tie ylöspäin. Jo vanha peli onkin saatavilla vain CD -versiona.

Bus Driver

Erilaisuudessaan mielenkiintoinen Bus Driver on linja-autosimulaattoripeli. Pelin kehittäjänä on ollut SCS Software. Alkuperäisessä versiossa pelaaja ajoi autoa sen ulkopuolelta, mutta palautteen myötä pelaajan näkymä muutettiin kuljettajan paikalle. Peliä on saatavilla DVD:nä ja verkossa.

Crazy Taxi

Crazy Taxi on legendaarinen Sega -peli, joka kehitettiin alunperin kolikkopeliksi. Sittemmin se on julkaistu Sega -peikonsolille, ja on saatavilla myös Steamissa. Pelistä on pidetty sen helppotajuisuuden ja menevän musiikin vuoksi, tässä viihdyttävässä pelissä siis poimitaan matkustajia ja tienataan rahaa.

Daytona USA

Toinen Sega -kolikkopeliklassikko on Daytona USA, jossa ajetaan Dayona -rataa muistuttavalla tai kahdella muulla kuvitteellisella radalla kilpaa. Pelistä on julkaistu useita versioita, ja se on pitänyt sitkeästi pintansa vuosikaudet parhaat autopelit -listauksissa.

Gene Rally

Suomalaisten Hannu ja Jukka Räbinän vuoden 2002 kehitystyön tulosta Gene Rallya pidetään yhtenä parhaista suomalaisista autopeleistä ja peliä ladataan yhä edelleen. Peli on maksuton. Gene Rally on ulkoiselta olemukseltaan vanhojen kolikkopelien tyylinen, ja siitä on vuonna 2018 viimeksi julkaistu uusi versio.

Hill Climb Racing

Hauskan erilaisuutensa vuoksi esille otettu suomalaisen pelikehitystyön tulos Hill Climb Racing on Fingersoftin tekemä. Peli julkaistiin 2012, ja sitä saa sekä macille että pc :lle. Pelissä ajetaan mäkistä rataa pitkin mitä erilaisimmilla ajoneuvoilla, vaikkapa jeepillä, rekalla, traktorilla, kuuautolla tai crossipyörällä ja radoilla esimerkiksi luolassa, kuussa, muta-altaassa, eksoplaneettalla tai maaseudulla niin pitkälle kuin vain on mahdollista.

Juiced

2005 julkaistu Juiced on Juice Gamesin kehittelemä, mutta THG :n julkaisema monipuolinen ajopeli. Pelissä voi ajaa toisia autoja vastaan, driftailla, ajella yksikseen tai läpi ratojen. Peliä on saatavilla DVD -muodossa.

Midnight Club

Katuajopelisarja Midnight Club on Rockstar San Diegon kehittelemä, vuonna 2008 lähtien julkaistu pelisarja.

Race Driver: Grid

Godemasterin alunperin pelikonsoleille vuonna 2008 kehittelemä Race Driver: Grid on monipuolinen ajopeli. Siinä seikkaillaan ympäri maailman erilaisissa autokisoissa, muun muassa romurallissa, ratakilpailuissa ja driftauskisoissa. Pelin erikoisuus on flashback, eli siinä voi rajoitetusti palata ajassa taaksepäin ja ajaa uudelleen epäonnistuneen kohdan.

Wreckfest

Uusinta uutta suomalaista pelikehittelyn tulosta, Wreckfest, joka on julkaistu vuonna 2018. Pelin kehittäjänä on Bugbear Entertainment. Peli on julkaistu kehittelynaikaisena versiona Steamissa, ja siellä se on nyt saatavilla valmiina pelinä sekä pelikonsoleille.