Pienoisautoiluharrastus on kaiken ikäisille sopivaa harrastustoimintaa. Alkuun pääsee helposti esimerkiksi osallistumalla oman alueen autoseuraan jossa on aktiivista pienoisautoilutoimintaa. Useimmilla seuroilla on voimassa kutsu tulla tutustumaan toimintaan ilmaiseksi, ja seurojen omilla autoilla myös pääsee harrastamisen alkuun.

Harrastuksen muuttuessa aktiivisemmaksi tulee useimmiten jossain vaiheessa ajankohtaiseksi oman RC -auton hankinta, ja valinnanvaraa on huimasti. RC -autojen myyjillä on yllättävän kattavia internetsivuja, joissa on paitsi myytävän tavaran lisäksi paljon neuvoja ja vinkkejä harrastukseen liittyen. Myös keskustelufoorumeita ja vastauksia kysymyksiin löytyy myyjien sivuilta.

Autoseurojen omilla internetsivuilla on usein keskustelufoorumi. Siellä seuran jäsenet voivat vapaasti tai kirjautumisen jälkeen keskustella harrastukseen liittyvissä asioissa, ja asian ulkopuoleltakin. Tärkeämpi kanava autoseurojen keskusteluun on kuitenkin facebook, ja usealla autoseuroilla onkin aktiivinen facebook -ryhmä. Myös hakusanoilla löytyy, enimmäkseen pienempiä facebook -keskusteluryhmiä.

Facebook

-RC -autoilu: “Ketkä omistaa RC -auton niin liittykää” -käy kutsu. Enimmäkseen kuvia ja joitakin kutsuja talkoisiin.

-RC -autoilua: aiheeseen liittyviä uutisia, erittäin mielenkiintoiselta vaikuttavaa sisältöä

Seurasta ja facebookista saadun tuen lisäksi vinkkejä ja neuvoja löytyy lukuisilta nettisivuilta, ja RC -autoharrastajille on muodostunut muutamia laajoja sivustoja ja keskustelupalstoja joista löytyy apuja ongelmaan kuin ongelmaan.

RC10.fi

Nettisivusto RC10.fi lienee Suomen laajin RC -autoiluun liittyvä keskustelufoorumi. Sivusto jakautuu erilaisiin sisältöihin keskittyviin osioihin. Yleiset osioissa keskustelujen aiheina on:

-vapaata keskustelua kaikesta RC -autoihin liittyvästä

-DIY eli keskustelua omatekemistä osista

-sähköautot, keskustelua kaikesta sähköautoihin liittyvästä

-polttiautot, keskustelua kaikesta nitroautoihin liittyvästä

-bensa-autot, keskustelua kaikesta bensa-autoihin liittyvästä

-radiolaitteet, keskustelua kaikesta radiolaitteisiin liittyvästä

-RC -kerhot ja -radat, keskustelua RC -kerhoista ja -radoista

-VRC PRO RC simulaattori, uutisia, kisaraportteja, videoita ja kaikkea simulaattoriin liittyvää.

Kilpailuosiossa aiheina on:

-kilpailukutsut: kilpailukutsut, aikataulut ja erälistat

-tulokset: kilpailujen seurannat, tulokset sekä jälkipelit

-kilpailijoiden kanava: keskustelua sännöistä ja kilpailutoiminnasta

-KerhoCup -ratasarja: keskustelua Mini-, FWD-, GT2000 -luokkien kerhokilpailuista sekä niiden säännöistä.

Muut -osiossa on virkistävästi vapaata keskustelua kaikesta muusta paitsi RC -autoista.

Ilmoitukset -osiossa on myynti- ja ostoilmoituksia RC -tarvikkeista, RC -autoista sekä keskustelua kaupankäynnistä. RC10.fi sivuston kalenteri näytti tulevina kuukausina tyhjältä ainakin kirjoittajan profiililla tutkailtaessa.

autourheilu.fi

AKK -motorsport on Suomessa toimiva autourheilun kansallinen lajiliitto, jonka alla toimivat autourheiluseurat sekä myös mm. kaikki SM -tason autokilpailutoiminta. Pienoisautoilu on yksi AKK :n laji, ja AKK :n internetsivuilta autourheilu.fi löytyy faktatietoa pienoisautoiluun liittyen. Varsinaista keskustelufoorumia ei internetsivuilta löytynyt, enemmänkin ne ovat virallista tietoa sisältävät.

Sivuilta löytyy:

-uutiset: pienoisautoiluun liittyviä uutisia, lähinnä tapahtumapäiviä

-kilpailukalenteri: talvikaudella ainakin pari kilpailua luvassa Kotkassa sekä Lahdessa

-säännöt: sääntökirjat 2018 lajeittain, ja siellä pienoisautojen kilpailusäännöt

-pistetilanteet: pienoisautoilun SM -pistetilanteet vuosittain

-materiaalit: kilpailuihin liittyviä lupahakemus ym. materiaaleja.

moottoriurheilu.tv

Moottoriurheilu.tv -internetsivustolta löytyy oma osionsa pienoisautoilulle. Sivuilta löytyy paljon aiheeseen liittyviä uutisia sekä kilpailukalenteri, jonka mukaan tapahtumia riittää alkuvuodestakin jokaielle kuukaudelle ainakin yksi, kesän lähestyessä enemmänkin.

Pienoisautoilukisoja viedoituna ei näkynyt moottoriurheilu.tv. -sivustoilla eikä sivujen youtube osiossa.

Youtube

Mutta Youtubessa löytyi lukuisia videoita hakusanalla pienoisautoilu. Yhdistyksistä ainakin Turun Urheiluautoilijat, Äänekosken pienoisautoilijat, Mikkelin pienoisautoilijat, Pääkaupunkiseudun pienoisautoilijat, Etelä-Karjalan pienoisautoilijat ja Autotehtaan Autokerho esittäytyivät tekemillään videoilla.

Videot ovat mainio tapa tutustua tähän vauhdikkaaseen lajiin omalta kotisohvalta käsin, usein niistä saa alkajaisiksi irti jopa enemmän kuin paikan päällä ihmettelemällä, sillä videon voi toistaa useita kertoja ja siinä saa seurata toimintaa täysin ulkopuolisena. Suosittelen ehdottomasti vilkaisemaan näitä. Muita videoita löytyy mm. kilpailukoosteista sekä yhdistysten kerhopäiviltä.