Tunnettuja RC -autojen valmistajia

RC -autojen valmistajia on tällä hetkellä runsaasti, joten luonnollisesti myös monia suosittuja merkkejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä lisääntyvässä määrin. Suosituin autonvalmistaja tällä hetkellä on Traxxas. Kyseiseltä merkiltä löytyy suosittuja malleja runsaasti ja Traxxas pitää hallussaan myös parasta varaosasaatavuutta RC -markkinoilla. Autot ovat laadukkaita ja edustavia, joten niihin kannattaa tutustua autoa hankkiessa tutustua lähemmin.

Toinen erittäin korkealuokkainen autonvalmistaja on HPI Racing, joka valmistaa erittäin näyttäviä ja kestäviä autoja pääosin niin sanotuille peruskäyttäjille ja lajin pariin juuri tulleille harrastajille.Valmistaja on viime vuosina kokenut toiminnassaan useita muutoksia, mutta tilanne on nykyään taas normalisoitunut, ja erilaisia automalleja on paljon saatavilla.

LRP Electronic – tuo markkinoille edullisen RC -autoja lähinnä aloittelijoille ja peruskäyttäjille.Valmistaja on tunnettu erityisesti pro-tason säätimistä ja moottoreista. Jokainen RC -harrastaja tuntee varmasti merkin Maverick, joka on HPI:n alamerkki, joka on todella suosittu perusharrastajien keskuudessa.

Tanskalaisen tukkurin valmistama RC-automerkki on Maxam, joka tuo suhteellisen edullisia ja erittäin korkealuokkaisia automerkkejä- ja malleja markkinoille. Right vuorostaan on Ruotsalaisen tukkuliikkeen brändäämä RC-automerkki, joka tuottaa niin ikään laadukkaita ja edullisia RC -autoja. RC-puolen yksi legendaarisimmista valmistajista on ehdottomasti Tamiya. Tunnettu yritys on ollut RC -markkinoilla pitkään ja valmistaa laadukkaita rakennussarjoja sekä kisapuolen autoja. Raya on RC-kilpamerkki joka on tunnettu hyvin korkealuokkaisista ja tehokkaista autoistaan.

RC -lava-autot

Radio-ohjattavat lava-autot ovat erittäin suosittuja eikä vähiten siksi, että niillä mennään todella kovaa. Autot kulkevat vauhdilla eteenpäin huolimatta tien laadusta ja sopivat erityisesti juuri rata-ajoon. RC -lava-autot sopivat erityisen hyvin myös hiekalle, sorapinnoille tai lumelle.Lava-autot ovat myös todella helppoja ajettavia.

.

RC -autoilu nykyään

RC-harrastus, kuten autotkin ovat kehittyneet rajusti viime vuosina uuden teknologian ja tuotekehityksen ansiosta. Enitenovat ehkä kehittyneet RC -autojen moottorit, jotka ovat nykyään hiiliharjattomia entisten hiiliharjallisten moottoreiden sijaan. Harjattomat moottorit tuottavat vähemmän lämpöä ja niiden hyötysuhde on harjallisia moottoreita parempi. Harjaton moottori on lähes huoltovapaa, sillä vain kosteus ja pöly kuluttavat laakereita. Autoissa on nykyään uudet Lithiumpolymeeri- eli LiPo-akut entisten NiMH-akkujen suhteen. Kaiken kaikkiaan keveys, kestävyys ja tehokkuus on aivan ylivoimaista verrattuna NiMH-akkuihin.

Nuoret ja vanhemmat voivat yhdessä harrastaa RC -autojen parissa.

Nuoren koordinaatiolle ja reaktiokyvyille tekee erittäin hyvää nopeiden radio-ohjattavien RC -autojen ohjastaminen. Lapset ja nuoret pitävät paljon maavaraltaan korkeammista autoista, kuten maastoautoista ja RC-Monstereista. Hiekkaiseen maastoon sopivat erityisesti krossit ja lava-autot.

Kaupunkiympäristöön, eli yleisimmin erlaisille asfalttipinnoille katuautot sopivat kaikkein parhaiten. RC -truck ja monster ovat hyviä valintoja, kun tarvitaan autoa joka kulkee alustalla kuin alustalla. Laadukkaita RC-autoja löytyy muun muassa seuraavilta merkeiltä: TeamC, FTX, Tamiya, Xray ja Traxxas. Vanhemmille RC -autojen harrastajille merkki on tärkeä, mutta monille nuorille tärkeintä on, että auto toimii radalla kuin radalla. Voidaankin

siis sanoa, että RC -autot ovat kaikenkaikkiaan niin hyvää tasoa, että parhainta merkkiä on jopa vaikeaa löytää. RC-auton koreja saa ostaa sekä maalaamattomina että maalattuna. Auton ei tarvitse toimiakseen olla valmiiksi maalattu, sillä maalaaminen ja auton tuunaus saattaa olla kehittävää niin nuorelle kuin vanhemmalle.

Kyosho Inferno MP9 TKI4 RTR on tehokas ja kilpa-auton suorituskykyä omaava polttomoottoriauto. Monster -malleista huippusuosittu on Kyosho Mad Force Kruiser 2.0 RTR, joka toimii alustalla kuin alustalla. Sähkömoottoriautoista RC-drifting on jatkuvasti entistä suositumpi laji niin Suomessa kuin maailmalla. Traxxas Ford Mustang 4-TEC, 4WD on legendaarinen ja näyttävä ikoni todellisten harrastajien ja ammattilaisten parissa.