Siirry suoraan sisältöön

Kauko-ohjattava rekka täynnä yksityiskohtia

  • tehnyt
Kauko-ohjattava rekka sopii myös aikuisten leikkikaluksi.

Monet näistä upeista autoista on täynnä toinen toistaan hienompia yksityiskohtia. Siksi kauko-ohjattava rekka on myös monen aikuisen mieleen. Moni onkin hurahtanut näihin tyylikkäisiin ajoneuvoihin täysin. Eikä kaikilla harrastus jää pelkästään ajamiseksi vaan jotkut myös itse rakentavat omat kalustonsa. Pienoismallin rakentaminen vaatii huomattavasti enemmän hermoja kuin itse ajaminen. Itse rakentamia rekkoja voikin käydä esittelemässä erilaisilla messuilla.

Kauko-ohjattava rekka itse rakentaen

Miten tällaisen harrastuksen kanssa pääsee vauhtiin? Ensimmäiseksi on löydettävä sopiva mittakaava, jolla rakentaminen on helpompi aloittaa. Mittakaava on 1:14. Projektin edetessä on myös ratkaistava, kuinka paljon on vetäviä pyöriä ja sekin, mitä kaikkia komponentteja autoon on hankittava. Monet harrastajat myös rakentavat autonsa komponenteista lähtien itse. Sekin on mietittävä, mitkä kaikki toiminnot toimivat kauko-ohjaimesta.

Rakentaminen on hyvin aikaa vievää puuhastelua ja kaikkineen työvaiheisiin saattaa kulua jopa 450 tuntia. Eli kovin äkkiä rekka ei ole valmis varsinkin, jos kauko-ohjauksella hoidetaan autosta useampia toimintoja. Autoihin tarvittavat osat ovat suhteellisen pieniä, joten mielenkiintoa pitää löytyä näpertämiseen. Valmiita komponentteja on paljon olemassa, mutta kaikki eivät halua niitä käyttää. Jos olet kiinnostunut pienoisautoilusta, niin Atalarc kertoo niistä sinulle tarkemmin.

Itse tehdyn auton myyminen

Moni rakentaa autoja vain itselleen, mutta kun uusi projekti alkaa, niin vanhoista autoista on hyvin tyypillistä siinä vaiheessa luopua. Radio-ohjattavat rekat menevät erittäin hyvin kaupaksi. Myös varaosat kuten renkaat ovat hyvin kysyttyjä. Alan harrastajat tietävät, kenellä mitäkin osia on, joten niitä kysellään ja ostetaan kavereilta. Näiden isojen rekkojen kanssa puuhastelu kiinnostaa aikuisia siinä missä lapsiakin ja harrastukseen pääsee mukavasti kiinni hankkimalla rakennussarjan.