Mikroautoilu

  • tehnyt
Kartingia ulkoradalla

Mikroautoilu tai toiselta nimeltään kartingautoilu on yksi autourheilulajeista. Kartingautoilu on yleisesti tunnettu nuorten lajina ja sitä voi harrastaa ihan vaan harrastus mielessä hauskuuden takia tai mahdollisesti jopa ihan ammattitasolla. Itse asiassa useat F1 ajajat ovatkin aloittaneet uransa juuri mikroautojen parissa. Isompia ja pienempiä karting ratoja löytää ympäri suomea ja mm. PowerParkissa on mahdollista päästä kokeilemaan ajamista.

Mikroautoilu autot

Hyviä autoja, joilla pääsee harrastuksessa alkuun, voi löytää netistä yllättävänkin hyvään hintaan. Mikroautoilussa käytettävä auto on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen. Se on yksipaikkainen ja runko koostuu metallikehikosta ja usein muovikatteista. Auto on jousittamaton ja autoja saa kytkimellä tai ilman sekä vaihteilla tai ilman. Autoja ei välttämättä löydy sellaisenaan täydellisen kokoisena, jonka takia on hyvä että penkkiä on mahdollista liikuttaa, ja polkimia tuoda lähemmäs.

Pienoisautoilu on oma urheilulajinsa, jossa auto on niin pieni ettei kyytiin ole mahdollista mahtua, joten niitä ohjataan kauko-ohjaimilla tai ne kulkevat ratoihin tehdyillä urilla. Urilla ajettavia autoja ei siis tarvitse itse ohjata, vaan säädellä vain oikea määrä kaasua jotta käännökset menisivät mahdollisimman sujuvasti. Myös pienoisautoilua voi ajaa ihan ammattitasolla, joten tähänkin lajiin kuuluu tarkat säännöt.

Mikroauto kisat

Leikkimielisiä kisoja voi toki järjestää itse kaverien kanssa, mutta ihan virallisiin kisoihin on mahdollista osallistua jos kaikki vaatimukset täyttyvät, kuten vaikka ikä, liiton jäsenyys tai oikeanlainen auto. Kisoissa eri luokat siis kisaavat keskenään ja voittajat valitaan pisteiden perusteella. Luokka määräytyy iän perusteella ja se määrää auton sekä kuljettajan vähimmäispainon ja auton sallitun tehon.