Siirry suoraan sisältöön

Pienoisautot ovat jokaisen pikkupojan unelma

  • tehnyt
Pienoisautot ovat jokaisen pikkupojan unelma

Kauko-ohjattavat autot, eli pienoisautot ovat varmasti lähes jokaisen pojan haave ja unelma. Myös vanhemmat ovat löytäneet harrastuksen pariin. Ne ovatkin usein isiä ja poikia yhdistävä tekijä. Niitä voi myös hankkia nykyisin monista kivijalkakaupoista ja lisäksi myös nettikaupoista. Hinnat vaihtelevat kovastikin, riippuen käyttövoimasta ja mallista. Myös osia on saatavilla todella hyvin alan kaupoissa ja verkossa.

Pienoisautot voi tilata helposti myös ulkomailta, jossa valikoima on usein paljon suurempi kuin Suomessa. Tämä siksi, että Suomi on melko pieni maa ja kyseisen lajin harrastajia on Suomessa siksi vähemmän.

Autot ja rakentelu harrastuksena

Sivustomme Atalarc kertoo pienoisautoilun harrastajille tarpeellisia asioita. Sivustoltamme saa vinkkejä autojen rakenteluun, niiden hankkimiseen ja kilpailuihin. Lisäksi löydät sivustoltamme hintatietoa ja vinkkejä autojen hankkimiseen. Kerromme myös lajin harrastustoiminnasta yleisesti ja kuinka pääset harrastelijoiden porukoihin mukaan.

Pienoisautot kehittävät sorminäppäryyttä ja niiden parissa voi harrastaa kaikenikäiset. Autoista voi rakentaa juuri haluamansalaisia ja omiin tarpeisiinsa sopivia. Mikäli esim. haluaa kilpailla lajin parissa, haluaa varmasti rakentaa mahdollisimman tehokkaan ja kestävän auton. Taitavaksi autojen rakentajaksi oppii parhaiten muiden harrastajien neuvojen avulla.

Mitä pienoisautoilla voi tehdä?

Autoilla voi kilpailla ja niin monet tekevätkin, mutta niillä voi myös ajella esim. soramontuilla ja maastossa. Useat ajelevat autoilla omaksi ilokseen, eivätkä halua osallistua kilpailuihin.

  • Maastossa ajelu
  • Autojen rakentelu
  • Autoilla kisailu

Kenelle harrastus sopii?

Kauko-ohjattavat autot sopivat harrastuksena oikeastaan aivan jokaiselle, jota autot kiinnostavat. Iällä tai sukupuolella ei kyseisessä lajissa ole mitään merkitystä. Riittää, että osaa pitää ohjainta kädessä ja ohjata autoa radalla tai maastossa. Tämä on siis hyvin monelle soveltuva harrastus kaikin puolin.

Kauko-ohjattavat autot eivät vaadi sen ihmeempiä taitoja. Harrastajan ei siis tarvitse osata esimerkiksi ajaa oikeaa autoa. Oikealla autolla ajamiseen sitä ei voi verrata. Kukaan ei ole mestari aloittaessaan, mutta harjoittelu tuottaa tulosta ja jonakin päivänä sinäkin voit olla kilpailujen voittaja. Lue sivustomme monipuolisia vinkkejä ja nappaa parhaat harrastuksesi tueksi.