Siirry suoraan sisältöön

Rc rata omalle pihalle

  • tehnyt
Onko järkeä tehdä RC rata omalle pihalle?

RC-autoilu on hauska harrastus, joka vie helposti mennessään. Harrastukseen tarvitaan kuitenkin tila, jossa autoa on turvallinen käyttää. Mitä kaikkea on huomioitava eli kuinka RC rata voidaan rakentaa omalle pihalle. Jos asut maalla, voi rataa varten hyötykäyttää vaikka pellonreunaa. Rata voidaan toteuttaa sekä kesällä että talvella, mutta talvella voidaan käyttää hyödyksi lunta. Mahdollisuuksia on monia, joten niistä kannattaa valita parhaiten itselle sopiva vaihtoehto.

Rakenna rc rata omalle pihalle

RC-rata voidaan helposti rakentaa omaan pihapiiriin käyttäen yksinkertaisia välineitä. Tässä kekseliäisyys on valttia. Toki voit käydä ammattiradalla ajamassa, mutta aina sellaiseen ei ole aikaa. Kun lähdet rakentamaan rataa omalle pihallesi, päätä ensin, oletko valmis muokkaamaan maata vai haluatko rakentaa radan mieluummin maan päälle, josta sen voi tarvittaessa siivota pois.

Radan rakentamiseen voi käyttää hyvin esimerkiksi kiviä, hiekkaa, lautoja ja vaneria. Rataan voi rakentaa erilaisia hyppyreitä, tunneleita ja esteitä, jotka vaikeuttavat ajoa. Muistathan, että RC-auto saattaa lennättää maata hyvinkin pitkälle, joten radalle ei ehkä kannata jättää liian irtonaista tavaraa. Talvella radan rakennuksessa voi käyttää lumista maastoa, josta pystyy muokkaamaan helposti haluamansa esteet. Jos olet vasta hankkimassa autoa, Atalarc -sivultamme voit lukea lisätietoa autoista, joka taas auttaa suunnittelemaan rataa paremmin.

Rata tuo ystävät yhteen

Rata houkuttelee varmasti myös lajista kiinnostuneet ystävät yhteen. Sitä voikin hyödyntää hyvin yhteiseen ajanviettoon ja voitte pitää vaikka kisat. Ottaa voi aikaa, kuka selvittää radan nopeiten tai toinen vaihtoehto on kisata tyylipisteillä. Joka tapauksessa RC-autoilukin voi olla hyvinkin sosiaalinen harrastus ja jokainen auton omistaja esittelee varmasti mielellään oman auton kulkemista erilaisilla radoilla.

Avainsanat: