Siirry suoraan sisältöön

RC tarvikkeet varaosina

  • tehnyt
RC tarvikkeita tarvitaan varaosiksi.

Laadukkaat RC-autot tarvitsevat varaosia kuten oikeatkin autot ja siksi osien saatavuus on erittäin tärkeä asia harrastajalle. Laadukas RC-auto kestää käytössä kauan, mutta silti on huomioitava, että se tarvitsee myös RC tarvikkeet varaosina. Niitä on hyvä pitää kotona, joten jos auto hajoaa, saat sen korjattua mahdollisimman pian. Autossahan on jonkin verran kuluvia osia, jotka kaipaavat vaihtoa ja vaikka osilla olisikin nopea toimitus, niin pieni kotivarasto ei silti ole huono vaihtoehto.

Mitkä RC tarvikkeet auto tarvitsee?

Kun auton ostaa, niin sen mukana yleensä tulee tarvittavia kirjoja, joita ovat varaosaluettelo, ohjekirja sekä niin sanottu räjähdyskuva. Jos niitä ei ole auton mukana, niihin pääsee käsiksi myös valmistajan nettisivulta ja ne ovat ladattavassa muodossa. Räjähdyskuva on hyvä, koska siitä on helppo löytää varaosanumero tai -koodi, jonka perusteella varaosia pystyy hankkimaan. Samalla tavoin autoon löytyy virittelyosat.

Mitä ovat yleisimmät osat, joita on hyvä hankkia omaan varastoon ja joita on oltava saatavilla? Atalarc mietti ja tutki tilannetta hetkisen ja päädyimme seuraaviin osiin. Osat, jotka kuluva helpommin, ovat tietenkin kuulalaakerit, vetoakselit ja hihnat sekä rattaat. Näiden kulumista on ajaessa seurattava. Hyviä varaosia ovat myös voimansiirron osat, tukivarret ja ohjauspalat. Myös renkaat ovat kuluvia osia eikä ole huono idea pitää niitäkään kotona.

Virittelyosat RC-autoon

Autoihin saa myös erilaisia virittelyosia. Niillä voi vaikuttaa auton ulkonäköön, mutta myös siihen, että se toimii erilaisissa olosuhteissa. Virittelyyn voi käyttää erilaisia renkaita, iskuvaimentimia sekä jousia. Toimivuus ja ulkonäkö voi myös huomattavasti muuttua, jos vaihtaa siihen korin. Autoa voi tehdä kestävämmäksi tai tuoda siihen lisää keveyttä, jos vaihtaa osia hiilikuituun, titaaniin tai alumiiniin. Näiden hankkiminen riippuu siitä, mitä kaikkea autoltasi haluat.

Avainsanat: